Dr. Oz anketine göre, katılımcıların yaklaşık % 16’sı günlük olarak havlularını yıkadıklarını söylüyor. Öte yandan anket, çoğu insanın havlularını çok daha az yıkadığını ortaya koyuyor. Katılımcıların % 33’ü haftada iki ila üç kez havlularını yıkadığını söylerken, % 40’ı haftada sadece bir kez yıkadığını söylüyor.Uzmanlar, havluların ne sıklıkla yıkanması gerektiği konusunda ise şu açıklamada bulundu:
Sıklıkla kullanılan havlular, her üç ila beş günde bir sıcak su ile yıkanmalı. Bununla birlikte, beyaz havlularınızı yıkarken çamaşır suyu da ekleyebilirsiniz.
Kuruturken de dikkat edilmeli !
Dikkate alınması gereken bir diğer önemli faktör, yıkanan havluların nasıl kurumaya bırakıldığı. Uzmanların önerilerine göre, kurumaya bırakılmak yerine kurutmaya atılan havlular çok daha fazla bakterilerden arınıyor.
Kurutmaya atma imkanınız yoksa, kurumaya bırakacağınız havluları banyo kapısının arkasına asmayın ya da diğer havluların üzerine koymayın.
Havlular nasıl temizlenip kabartılır ?
Havlu temizliği nasıl olmalı? Havlular nasıl kabartılabilir? Yumuşacık havlular için püf noktaları anlatıyoruz.
Havlularınıza iyi bakarsanız yıllarca ilk günkü gibi yumuşak ve kabarık kalabilirler. Onları iyi durumda tutmak için bu ipuçlarını uygulayın.
- Yeni havlularınızı üzerinde olabilecek herhangi bir kimyasal maddeyi çıkarmak için hemen yıkayın.
- Aşırı deterjan koymayın. Havluları ılık suda hafif sabunla yıkayın.
- Havlularınızın sert veya daha az emici olduğunu hissetmeye başlarsanız her birkaç yıkamada bir makinenize sirke veya boraks ekleyin.
- Yumuşatıcı kullanmayın. Yumuşatıcı lifleri kaygan bir kalıntı ile kaplar ve su emilimini engeller. Bunun yerine, hava sirkülasyonunu arttırmak ve lifleri kabartmak için kurutma topu kullanın.
- Duştan sonra, kuruması için havluyu bir çubuk veya duş çubuğuna asın. Bu bakteri üremesini önlemeye ve yıkamalar arasındaki süreyi uzatmaya yardımcı olur.
- Evinizdeki her kişi için en az iki banyo havlusu bulundurun.